НЕ(стандартните) коледни традиции

familex_news

В навечерието на празника Дядо Коледа може и да се вози на шейна, теглена от осем северни елени, но през нощта той използва и други начини на транспорт.Той язди кенгуру в Австралия, гребе с кану в Хавай, язди кон в Холандия, пътува с магаре в Швейцария и се спуска от небето по златно въже в Чехия.
Украинците украсяват коледните си елхи с изкуствени паяци и мрежи. Местна легенда твърди, че паяците ще изтъкат паяжина през нощта около елхата, която на сутринта ще се превърне в сребро.
Намирането на истински паяк сутринта на Коледа се смята за късмет.
През деветнадесети век лондонски предприемачи правят първите изкуствени коледни елхи. Германците ги последвали с дървета от гъши пера, обагрени в зелено.В крайна сметка, през 1930 г. Addis Brush Company използва космите на четка за тоалетна за създаване на популярната версия на изкуствената коледна елха.
Scottsdale Gun Club в Аризона ежегодно организира събитието "Дядо Коледа и картечниците". То дава възможност на семействата да си направят празнична снимка не само с Добрия старец, но и с автомати, гранатомети и картечници.
По време на Световното първенство за Дядо Коледовци, провеждано в Самнаун, Швейцария, екипи на Дядо Коледа от цял свят се състезават един срещу друг в катерене на комини, бой със снежни топки, състезание с шейни, преходи върху магаре и каране на ски.