Съвети за приготвяне на паста

familex_news

Днес ще обърнем внимание на грешките, които се допускат при готвенето на паста.✳️
1. Не забравяйте,че съотношението вода-паста е 4л/400гр. При добавяне на повече паста ще доведе до слепване на пастата.
2. Не трябва да се използва топла вода при варенето на паста. При наливане на вода от чешмата в тенджерата е желателно да е студена, тъй като е по-чиста от топлата вода преминаваща през тръбите.
3. Водата трябва завряла и тогава се добавя пастата. Ако я добавите предварително тя ще стане лепкава и преварена.
4. При процеса на варене добавяйте сол, за да добие вкус пастата.
5. Ако не разбърквате постоянно пастата , рискувате тя да залепне на дъното на тенджерата.
6. Не измивайте пастата след приготвянето й. Така ще запазите вкуса й при добавяне на различни видове сосове.
7. Когато пастата е сварена добавяйте възможно най-бързо сосът приготвен за нея, защото ако я оставите да престои тя ще се слепне. 
*Полезни съвети:
*При варенето на пастата, за да не кипне водата, поставете дървена лъжица върху тенджерата.
*За да е по-вкусна пастата я добавете да доври в почти готовия сос, който приготвяте за нея.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!