Защо закуската е толкова важна?

familex_news

Първо сутрешната закуска, ви засища и така можете да контролирате глада през целия ден. Специалистите препоръчват да включите в закуската си варени яйца, ориз, елда или овесени ядки. Всички тези продукти насищат организма, като по този начин се намалява рискът от преяждане през деня. В допълнение те дават енергия на тялото и мозъка така необходима за активната ви работа!

  1. Важна страна на редовното закусване е, че забързва метаболизма ви. Тялото по време на сън забавя процесите си на разграждане и изграждане с ~30% и когато станете сутрин и не закусите то на тялото ви може да му отнеме доста време преди да се върне на нормалните си метаболитни „скорости“. Защо това е важно? Ако забързате метаболизма си, ще горите по-бързо мазнините и ще изграждате по-бързо мускулите си, защото те са зависими от метаболитните процеси (анаболитни и катаболитни).
  2. Ако закусите сутрин с добра порция полезна храна, то ще сте доста по-малко раздразнителни и изгладнели  по-обяд и има голяма вероятно да не се нахвърляте като вълци на пиците и закуските по бутките. Което в последствие ще доведе до балансиране на теглото ви.
  3. Закуската ще помогне за по-добри физически и психически резултати на работа и в училище.
  4. На закуска може да ядете високо въглехидратни храни без да се притеснявате от качване на тегло, в повечето случай, тъй като тялото ви ще използва енергията за дейностите през деня и няма да я трупа като излишни мазнини, все пак това не означава зелена светлина на всякакви сладкиши и барчета.
  5.  Ако сте родител , дайте добър пример на децата си и закусвайте всяка сутрин с добра порция сложни въглехидрати.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!