Агнешки бут с ориз от шеф Алекс Иванчев

familex_recipe

необходими продукти:

• 1,5 кг агнешки бут
• сол,черен пипер, червен пипер, джоджен, пресен магданоз
• 2 гл пресен лук
• 1 гл чесън
• свежи билки и пюре от целина
• 70 гр брашно Фамилекс
• 300 гр сметана
• 500 гр ориз “екстра” Фамилекс
• 2 гл лук
• 3 бр моркови
• 3 бр яйца
• 1 кофичка кис. мляко
• 250 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:


Месото се нарязва на парчета , подправя се с сол, чер. пипер, черв. пипер, джоджан, пресен магданоз, пресен лук, чесън. Смесват се добре.
Подреждаме го в тава за печене, добавяме бульон, колкото да покрие 1/3 от месото. Покриваме с фолио и печем на 180 ° за 2 и половина -3 часа. Докато месото стане крехко. За декорация използваме свежи билки и пюре от целина. Сос от печенето на месото- смесен със сметана и завира. Ориз – задушаваме лик морков, дръжки от магданоз, подправяме със сол и пипер. Запържваме измития ориз, изсипваме в тава и го заливаме със заврял зеленчуков бульон.