Царевичен хляб

familex_recipe

Необходими продукти:

450гр Бяло пшенично брашно Фамилекс

200гр Царевично брашно Фамилекс

350мл хладка вода

20гр мая (кубче)

1ч.л. Бяла кристална захар Фамилекс

1ч.л. Сол Фамилекс

 

 

Начин на приготвяне: 

  1. В подходяща купа натрошете свежата мая и я посипете със захарта. Налейте хладката вода и разбъркайте до разтварянето на захарта и маята. Смесете 2-3 супени лъжици царевично брашно със същото количество пшеничено и добавете към разтворената мая. Разбъркайте съставките добре и оставете маята да се активира.
  2. Когато забележите, че се е активирала маята и е станала на мехури, започнете добавянето постепенно на двата вида брашно. Бъркайте с лъжица докато сместа се сгъсти много.
  3. Измесете с останалото брашно докато се получи гладко, еластично тесто.
  4. Оставете да втаса добре (докато удвои обема си) в леко намаслен съд, който сте покрили с кърпа или стреч фолио.
  5. Тестото се покрива със фолио за да не хваща коричка. След това готовото втасало тесто премесете леко и го оформете както желаете. Направете разрез по средата, за по- добро изпичане на хляба.
  6. Оставете повторно да втаса оформеният хляб за около 15 минути.
  7. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 50 минути или до готовност.
  8. Готовият царевичен хляб увийте в кърпа и го оставете да почива 20-30 минути.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!