Хосомаки със сьомга

familex_recipe

250гр Ориз за суши "Фамилекс"
250гр опушена сьомга 
1 краставица
1/2 авокадо
4 листа водорасли нори
3 с.л. оризов оцет
2 с.л. бяла кристална захар "Фамилекс"
соев сос

1. Оризът се измива добре, вари се в пропорцията, написана на опаковката. След сваряване се изчаква докато изстине;
2. Смесват се оризовият оцет, захарта и солта. Бъркат се докато захарта се разтвори. С тази смес се залива оризът;
3. Върху бамбукова рогозка се разстилат листата от водорасли нори, като се поставят с лъскавата страна надолу;
4. Върху тях с мокри ръце се разпределя оризът, нужно е да оставите по 1см от всяка страна на ориза;
5. В центъра се поставя авокадото, нарежда се нарязаната краставица и парчета от сьомгата; 
6. След това сушито се навива старателно и СТЕГНАТО с помощта на рогозката. Задължително е да режете сушито с ОСТЪР И МОКЪР нож.
7. До сушито в чинията се слага в купичка соев сос.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!