Карамелизирани ябълки

familex_recipe

Необходими продукти:
500 гр Тъмен кувертюр
10 бр. Ябълки
700 гр Кафява захар Турбинадо ФАМИЛЕКС
1 ч.л. Лимонов сок
1 щ. канела
100 гр шоколад

Начин на приготвяне:
1.Ябълките се измиват, след което във всяка една от тях се вгражда по една дървена клечка.
2.Във висока и тясна тенджерка се сипват 500 гр захар, 5 с.л. вода и лимоновият сок.Съдът се слага на слаб огън и се карамелизира захарта.
3.Дръпва се от котлона и се овалват ябълките една по една в карамела. Оставят се да се охладят и изсъхнат за около 15 минути.
4. Кувертюрът се натрошава на едро и се разтопява на водна баня.
5. След като леко се охлади, в него се потапят ябълките. Оставят се настрани 10-15 минути, докато шоколадът се стегне.
6. Канелата и 2-3 с.л. кафява захар се смесват и се поръсват ябълките.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!