Палачинки с белени праскови в сироп

familex_recipe

Необходими продукти:

250гр Брашно натурално ФАМИЛЕКС
2 с.л. бакпулвер
1½ ч.л. сода за хляб
½ чаена лъжичка сол
50г захар
800гр Белени праскови в сироп ФАМИЛЕКС
350мл мляко
½ ч.л. екстракт от ванилия
150г масло (50г разтопено)
50г Кафява захар МАВРИЦИЙ ФАМИЛЕКС
50мл ром

Начин на приготвяне:
1.Към голяма смесителна купа добавете брашно, бакпулвер, сода за хляб, сол и захар(бяла). Разбъркайте до пълното комбиниране (смес за палачинка).
2. Създайте малко кладенче в средата на сухите съставки. Добавете мляко, половината от сиропа на прасковите, разтопено масло и екстракта от ванилия. Разбъркайте, докато съставките се съчетаят, за да образуват буци.Оставете настрана докато правите сосът .
3. Добавете останалото масло в малък съд за сос на средна температура. След като се разтопи маслото, добавете кафява захар, останалия сок от праскови и ром (по желание).
4. Пригответе съставките до кипене, позволявайки на захарта да се стопи и карамелизира. След като сместа е гладка и има консистенция на сироп, махнете от котлона и оставете настрана.
5. Разтопете малко количество масло в тиган на средна температура и добавете парче праскова, докато леко се карамелизира от едната страна, около 2 минути, преди да го обърнете.
6. След като го обърнете, изсипете върху него около ¼ чаша (30 грама) от сместа за палачинката.
7. Гответе, докато ръбовете започнат да се запичат и горната част започва да се надува, около 2 минути, преди внимателно да обърнете палачинката - разкривайки прасковата отдолу. Оставете за още 90 секунди до 2 минути, докато палачинката се приготви.
8. След сервиране залейте с приготвения сироп