Печена риба в едра сол

familex_recipe

Необходими продукти:
4 кг Едра сол ФАМИЛЕКС
1 кг риба ципура (изчистена)
3 белтъка
2 лимона 
1 връзка босилек
1 връзка магданоз 
4 скилидки чесън 
100 мл зехтин

Начин на приготвяне:
1. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват със солта. Част от тази смес се разстила на дъното на суха тава за печене.
2. Лимоните се режат на шайби, босилекът, магданозът и чесънът се наситняват. Половината от лимоните и подправките се слагат в кухината на рибата. Тя се поставя в тавата върху солта и се намазва със зехтина. Върху нея се подреждат останалите шайби лимон и наситнени зелени подправки.
3. Рибата се покрива с останалата сол така, че да няма открита част от нея. Пече се около 40–50 минути в предварително загрята на 200° фурна.
*При сервиране се гарнира с резени лимони

Едра сол ФАМИЛЕКС

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!