Празнична бисквитена торта

familex_recipe

Необходими продукти:
250 гр бисквити 
175 г какаови бисквити 
500 гр сирене “Маскарпоне” 
250 гр сирене “Рикота”
200 гр Захар кристална ФАМИЛЕКС
200 гр натурален шоколад 
200 мл прясно мляко 
80 гр краве масло
За сос “Сабайон”: 
2 жълтъка
75 гр пудра захар ФАМИЛЕКС
150 мл амарето 
сокът и кората от един лимон

Начин на приготвяне:
1.Двата вида сирене се разбиват заедно със захарта, до получаване на хомогенна смес.
2.Млякото се загрява в касерола и в него се разтопява шоколадът. Добавя се маслото и се разбърква до получаването на еднородна смес. Съдът се дърпа от котлона и се оставя шоколадовият крем да изстине за кратко.
3.Обикновените бисквити се слагат в найлонов плик и се натрошават на едри парчета с помощта на дървен чук.
4.На дъното на тава, една до друга, се подреждат какаовите бисквити.Върху тях се разстила половината от белия крем, така че да не остава въздух.Залива се с част от шоколада и отгоре се поръсват бисквитите.
5.Намазва се с останалата част от белия крем и се завършва с шоколад. Тортата се оставя да стегне в хладилник минимум за 1 час.
6.Жълтъците се разбиват на водна баня заедно със захарта, докато се получи пухкава смес.Постепенно се добавя амаретото, като не спира да се разбива. Слагат се и сокът и кората от лимона. Разбърква се, съдът се дърпа от огъня и се оставя сосът да се охлади.
*В подходящи чиния се сипва малко от соса и отгоре се слага парче торта.
Захар ФАМИЛЕКС

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!