Празнична погача

familex_recipe

Необходими продукти:
550 гр брашно Класик ФАМИЛЕКС
1/2 кубче мая
3 големи яйца
200 мл топло прясно мляко
20 г краве масло (+ разтопено масло за намазване)
1 ч. л. сол ФАМИЛЕКС
1 ч. л. захар Кристална ФАМИЛЕКС

Начин на приготвяне: 
1. Маята се разтваря в 50 мл от млякото, заедно със захарта и се оставя да шупне.
2. Брашното се смесва със солта, две разбити яйца, разтопеното масло и останалото мляко.
3. Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите.
4. Покрива се и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
5. След това 1/4 от тестото се заделя. Останалото се разделя на 4 равни части, от които се разточват еднакви по големина и дебелина кръгове с диаметър 26 см (заравняват се с ринг, за да са напълно еднакви).
6. В намазнена тава, се поставя един кръг от тестото и се намазва с разтопено масло.Следва тесто, масло и така – докато се завърши с тесто.
7. Триъгълниците, които се образуват, се цепват леко през средата (без да се разделят) и се прегъват навън, като се завъртат няколко пъти.
8. Заделеното тесто се разточва на правоъгълник, който се намазва с разтопено масло. От него, с нож за пица, се режат лентички.Навиват се.Поставят в образувалата се дупка в средата на питата. Погачата се покрива се и се оставя да втаса за 1 час.
9. Намазва се с разбито яйце и по желание се поръсва със сусам.
10. Пече се в загрята на 180° фурна с вентилатор, до готовност – около 25–30 минути.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!