Рибник

familex_recipe

Необходими продукти:
1 шаран (около 2 кг)
5 връзки магданоз 
10 стръка мащерка 
1 с. л. червен пипер 
1–2 глави лук 
3 ч. ч. Бяло пшенично брашно ФАМИЛЕКС - ТИП 500
100 мл олио Олио ФАМИЛЕКС
сол и бял пипер на вкус
олио за намазване

Начин на приготвяне:
1. От брашното, малко сол и 100–120 мл хладка вода се замесва тесто. Разточва се на дебела кора.
2. Лукът се нарязва наситно и се задушава в олиото и малко вода, докато омекне. Отстранява се от огъня и се разбърква със ситно нарязаните магданоз и мащерка, червения пипер и сол.
3. Предварително почистеният, измит и осолен шаран се напълва с приготвената плънка, зашива се и се увива в тестото. Поставя се в намазнена тава и се пече в умерена фурна (160–180 градуса), докато се опече тестото.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!