Ризото с пиле и гъби

familex_recipe

Необходими продукти:

300гр бяло пилешко месо

2 ч.ч. Ориз Арборио Фамилекс

1 глава лук

2 скилидки чесън

330гр Гъби рязани Фамилекс

100гр Зелен грах Фамилекс

150мл бяло вино

пилешки бульон

20гр масло

1с.л. зехтин

20гр пармезан

Начин на приготвяне: 

  1. В голям тиган или тенджера се запържват лукът и чесънът в зехтин и масло. Добавя се нарязаното на малки хапки пилешко месо и се пържи до златисто. Добавят се и гъбите, нарязани на филийки,грахът и се задушава още 5 минути;
  2. Добавя оризът и се бърка, докато стане прозрачен. Добавя се виното и се бърка, докато оризът го поеме;
  3. Добавя се половин чаша от бульона и отново се готви, докато течността бъде поета. Продължава да се добавя по половин чаша от бульона, докато оризът омекне и придобие кремообразна консистенция;
  4. Ризотото се овкусява със сол и настърган пармезан, разбърква се добре и се снема от котлона.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!