
Необходими продукти:
300гр бяло пилешко месо
2 ч.ч. Ориз Арборио Фамилекс
1 глава лук
2 скилидки чесън
330гр Гъби рязани Фамилекс
100гр Зелен грах Фамилекс
150мл бяло вино
1л пилешки бульон
20гр масло
1с.л. зехтин
20гр пармезан
Начин на приготвяне:
- В голям тиган или тенджера се запържват лукът и чесънът в зехтин и масло. Добавя се нарязаното на малки хапки пилешко месо и се пържи до златисто. Добавят се и гъбите, нарязани на филийки,грахът и се задушава още 5 минути;
- Добавя оризът и се бърка, докато стане прозрачен. Добавя се виното и се бърка, докато оризът го поеме;
- Добавя се половин чаша от бульона и отново се готви, докато течността бъде поета. Продължава да се добавя по половин чаша от бульона, докато оризът омекне и придобие кремообразна консистенция;
- Ризотото се овкусява със сол и настърган пармезан, разбърква се добре и се снема от котлона.