Сарми с червена леща с булгур

familex_recipe

Необходими продукти:
200 гр лозови листа от буркан
сокът от 1 лимон
100 гр Булгур пшеничен ФАМИЛЕКС
100 гр Червена леща ФАМИЛЕКС
4 с. л. зехтин
2 глави червен лук
30 гр златни стафиди
30 гр сушени кайсии
1 щ индийско орехче; канела
2 стръка прясна мента

Начин на приготвяне:
1.В тенджера се кипва вода, сипва се булгурът, похлупва се и се дърпа от котлона. Оставя се за 15 минути и се отцежда.
2.Лещата се сварява и също се отцежда. Кайсиите и ментата се режат наситно. Наситненият лукът се запържва в 2 с. л. от зехтина. 
3. В купа се смесват лещата, булгурът, стафидите, кайсиите, ментата и подправките. Овкусява се със сол и черен пипер.
4. Във всяко листо се слага от плънката и се завиват сарми.Готовите сарми се подреждат в съд, заливат се с останалия зехтин и сока от лимон и вода, колкото да ги покрие. Похлупват се.
5. Готвят се на тих огън за 2 часа.
*Сервират се студени.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!