Суши

familex_recipe

Необходими продукти:
250гр Ориз за суши "Фамилекс"
1 опаковка нори листа
100 гр сьомга
1 бр. бамбукова подложка за навиване

Начин на приготвяне:
1.Оризът се измива добре, вари се в пропорцията, написана на опаковката. След сваряване се изчаква докато изстине
2.Вземете лист нори и го разрежете на две.
3.Сьомгата трябва да се нареже на тънки ленти по дължина.
4.За да е по-лесно почистването на бамбуковата рогозка, препоръчваме да я „опаковате” плътно с обикновено кухненско фолио. Поставете половинката нори върху рогозката и с леки движения разстелете ориза за суши (добре изстинал) отгоре. 
Оризът не трябва да е нито на много дебел слой, нито прекалено тънък – достатъчно, за да покрие норито без да прозира отдолу. 
5..Поставете нарязаното парче сьомга в средата. В случай, че правите някой от по-дебелите видове суши, като „калифорния”, например, плънката се поставя в края. При хосомакито, обаче тя е в средата, тъй като то е значително по-малко по размер. 
6.Започнете да навивате рогозката, като внимателно натискате при всяко едно завъртане, така че да оформите добре една „фуния”.Когато „фунията” е готова, вземете остър нож и се опитайте да нарежете ролцата с минимални движения. В противен случай има риск те да се разпаднат. Препоръчваме след всеки разрез, ножът леко да се намокря. 
*Сушито се сервира с японски соев сос и уасаби.
Суши ориз ФАМИЛЕКС

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!