Сълзици

familex_recipe

Необходими продукти:
200гр Захар кафява Реюнион
пакет бутер тесто
20гр масло
кората на 1 лимон

1. Поръсете работния плот с 100гр от захарта и разстелете тестото върху нея.
2. Смесете кората на лимона и я смесете с останалата захар.
3. Посипете лимонената захар равномерно върху тестото и притиснете леко с точилка за да полепне по-добре.
4. Започнете да навивате тестото от единия му край на руло.Завивайте до средата на тестото.Повторете същото и от другия край, докато двете рула се срещнат по средата.
5. Оставете тестото за 20 мин.във фризера, а после с остър нож нарежете сълзици
6. Наредете сълзиците в тава, покрита с хартия за печене като оставите достатъчно място между тях. Лекичко намажете сълзиците с меко масло и печете в предварително загрята на 180° фурна до зачервяване.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!