Тарт с белени праскови в сироп

familex_recipe

Необходими продукти:
За тестото:
300 гр брашно Натурално ФАМИЛЕКС
5 с. л. пудра захар ФАМИЛЕКС
150 гр масло, меко
1 яйце
1/2 пакетче бакпулвер
1 ампула ванилия
За плънката:
500 мл. прясно мляко
2 жълтъка
1 консерва Белени праскови в сироп ФАМИЛЕКС
4 с. л брашно Натурално ФАМИЛЕКС
7 с. л Кристална захар ФАМИЛЕКС 
25 гр. масло
1 ванилия

Начин на приготвяне:
1. Отцедете сиропа от консервата с праскови.
2.Пресяваме брашното и заедно с останалите продукти омесваме тестото
3.Покриваме го с фолио и го прибираме в хладилника за около 1 час
4.От масленото тесто разточваме кора, която прехвърляме в тавичка, но така че да оформим висок борд от тесто. Дупчим дъното с вилица.
5.Печем в предварително загрята фурна на 220° до леко позлатяване
6.Изсипваме в празна чаша 50мл от млякото.
7.Кипваме сиропът от консервата и млякото на котлона.
8.В отделен съд разбиваме с миксер захарта и жълтъците. Постепенно добавяме отделеното мляко и брашното.
9.Разбиваме добре. Към тази смес по малко и постепенно се добавя част от кипналото мляко, за да я темперираме – около 1 чаша.
10.лед това темперираната смес се изсипва постепенно към кипналото мляко и сироп на котлона и се бърка до сгъстяване на слаб огън
11.На края добавяме маслото и ванилията. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
12. Вадим изпечения тарт и изсипваме в него топлия крем.
13. Украсяваме с парченцата праскови и връщаме във фурната за около още 15-20 минути – като фурната е включена само на горен реотан.
*При сервиране поръсете с пудра захар 

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!