Хималайска сол

familex_news

Розовата хималайска сол се смята за най-полезната, както и най-чистата сол, налична днес на планетата. Тя има всички видове хранителни свойства,както и много кулинарни приложения. В миналото хората от Хималаи са използвали солта за запазване на месо и риба. Хималайската сол съдържа много минерали , за които се смята ,че имат много ползи за човешкото тяло.
Черната сол, известна като Кала Намак, е специален вид индийска минерализирана сол с отличаващ се вкус. Всъщност тази сол не е черна, а по-скоро – червеникаво-сива, защото съдържа минерали и желязо. Заради уникалния си вкус, тя не може да бъде объркана с обикновената морска сол. Предпочитана е от вегетарианците.

Използва се за овкусяване на ястия .



Check out our CATALOGUE!