Пица "Хавай" - началото

familex_news

Историята на пица Хавай започва през недалечната 1962 г. За неин създател се смята Сам Панопулос, който е по народност грък, емигрирал в Канада. Днес класическата американска пица Хавай включва сирене,шунка и ананас."Имах ананас в ресторанта и поставих няколко резена върху пицата. Споделих иновативната си идея с някои клиенти и на тях им хареса. Тогава започнахме да предлагаме стандартната пица по този начин."- споделя той.
В началото на годината в интервю за CBC той си спомня, че първоначално никой не искал да я яде и дори започнали да го подиграват за "идиотската комбинация". Той вземал ананас от консервни кутии, които се казвали The Hawaiian и затова той решил така да кръсти и рецептата си. 
"Хората слагат на пицата само гъби, бекон и пеперони и това е всичко", казва Панопулос. 
"- Може да имаш само ананас, може да имаш бекон и ананас, може да имаш гъби и ананас, всичко. Точно както днес, може да имате избор ", казва той.
Днес Сам Панопулос не е сред нас, но неговият принос и революционна идея ще останат завинаги в хранителната индустрия.

Check out our CATALOGUE!