Ризото с гъби и пармезан

familex_recipe

Необходими продукти:

250гр Гъби рязани ФАМИЛЕКС
1 глава лук
25мл Слънчогледово олио ФАМИЛЕКС
25гр краве масло
250гр Ориз АРБОРИО ФАМИЛЕКС
750мл зеленчуков бульон
150гр пармезан
щипка мащерка, сол и черен пипер на вкус  



Начин на приготвяне:

1. Загряваме олиото и маслото в тенджерка и към тях прибавяме ситно нарязания лук и гъбите. Запържваме около 4-5 мин. до златисто.
2. Прибавяме мащерката към продуктите в тенджерката. Добавяме ориза и разбъркваме за около 2 мин., докато оризът стане прозрачен.
3. Докато бъркаме добавяме постепенно горещия бульон . Оставяме да ври на слаб огън за около 15мин.
4. Оставяме настрани до пълното поемане на бульона. 
5. Преди сервиране добавяме пармезана и овкусяваме.

 

Check out our CATALOGUE!