13 ползи за детето, като готви заедно с нас в кухнята!

familex_news

Някой от вас може да си мисли, че да готвиш заедно със своите деца би отнело два пъти повече веме, но щом се натъкнахме на тези 13 ползи, дори се замислихме защо не сме се сетили децата да се присъединят заедно с нас в нашият кулинарен свят. Ето и някой от ползите:

1. Децата, дори и бебета обичат да са в кухнята с вас. Те са щастливи, когато са близо до вас и разговаряте (или вие трябва да им говоите, ако те все още не могат), за да гледат това което правите и да се свързват с вас.
2. Огледалните неврони на бебето му позволяват гледайки това което правите, те дублират действията и емоциите в своето съзнание, дори когато са седнали отстрани на плота.
3. Когато децата виждат трансформиранео на сурова храна във вкусни готвени ястия и имайки принос към всичко това, те виждат себеси като способни обучаеми и възприятието се онася и за други начинания.
4. Проучванията показват, че когато децата участват в домакинската работа, като се започне от три годишна възраст, те са по-склонни да завъшат образованието си, да имат успешна кариера и се радват на добри взаимоотношения с другите.
5. Децата имат сетивен спомен, ако може така да се изразим. Те ще помнят вкуса и миризмата на козето сирене на което са добавили боровинки и са накъсали див лук или кориандър. Докосването и помирисването ще запечатат спомени в съзнанието им които години по-късно ще помнят и ще се връщат обатно към спомените си с вас в кухнята.
6. Броенето на моркови и измерването на съставките за рецептите учат децата на броене и математика още от съвсем малки, което дава възможност за по-добро разбиране на абстрактни математически понятия.
7. Четенето на рецептите помага на децата да упражняват и да се научат да четат.
8. Готвене и опитването на резултатите, малко по-късно, дава много хубави уроци по причина и следствие и насърчава детето да яде и да се насладите на разнообразието от храните.
9. Темпото на кухнята е по-бавен от телевизора, компютъра или други аспекти на живота ни, така че времето прекарано в кухнята помага и на родители и на деца да забавят малко забързаното ежедневие и да се отдадат изцяло на момента заедно.
10. Децата, които помагат в кухнята научават полезни умения, като например как да се подготви и да се комбинират храни, разбират измерването на продуктите и време за приготвяне, и в крайна сметка започват с приготвянето на по- прости, а след това по-сложни ястия за себе си.
11. Деца се гордеят и искат да бъдат включени в истинска работа, която включва решаване на реалните предизвикателства.
12. Когато едно дете да бъде възложена задачата за слагането и приготвянето на масата например, те знаят, че допринасяте към превръщането на вечерята, което ги прави чувствам добре вътрешно, едно от най-важните неща, които можете да направите за детето си.
13. Подготовката на храна е нещо специално за което трябва да отделим време и внимание. Когато започнем да учим децата на хранителна култура от най-ранна възраст ще им създадем здравословни и полезни навици за цял живот.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!