4 лесни начина да живеете здравословно

familex_news

Да живеете здравословно включва да избирате ежедневно полезни храни, да тренирате физически и психически. Трябва да отбягвате нездравословните навици като лоша диета и недостатъчен сън. Ето няколко начина да започнете един по-добър начина на живот:

  1. Забравете за вредните храни - Избирайте храни, които съдържат минимално количество от "вредни" мазнини. Те съдържат както наситени, така и транс мазнини. Консумирането им води до повишаване на лошия холестерол, което от своя страна води до болести на сърцето. Храни, които съдържат транс мазнини, са направени с "хидрогенерирано олио" са всички сладки продукти, пържени храни, замразена пица. 
  2. Яжте полезни мазнини - Това са полиненаситени, мононенаситени и омега-3. Тях може да намерите в зехтина, ядковите масла (фъстъчено,бадемово, тахан и др.), в риба,ядки, авокадо и яйца.
  3. Яжте пълнозърнести храни - те са богати на лесно обработваеми въглехидрати и са с ниско съдържание на захар. Тук са включени и всички семена - киноа, елда и т.н. Избирайте пълнозърнест хляб, пълнозърнеста паста и кафяв ориз
  4. Задължително консумирайте голямо количество от плодове и зеленчуци - Яжте ги редовно, заради високото им съдържание на витамини и минерали. Цветът на обвивката на всеки плод и зеленчук е различен и играе важна роля за нашия избор – според цвета на дадена група плодове или зеленчуци можете да разберете за много за полезните им свойства за организма. Консумирайки максимално широка палитра си гарантирате всекидневен прием на най-полезните съставки – хранителни вещества, фибри, витамини и ензими, които можете да си набавите от свежата храна.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!