Експериментът с ориз

familex_news

Днес ще ви разкажем един много интересен експеримент, който показва как емоциите ни влияят на заобиколната ни страна. Преди няколко години японски учени направиха изследвания за паметта на водата. Бяха проведени различни експерименти,чрез които се опитваха да докажат, че положителни думи, мисли, музика и отношение могат да повлияят благотворно на водата, а отрицателните – да доведат до разрушаване на нейната структурата.
Ето и един от експериментите на д-р Масару Емото:
За експеримента са му били нужни три буркана и варен ориз. Експериментът се провел точно 30 дни.
Всеки ден на първия буркан с ориз се казвало - "Благодаря" , на втория буркан с ориз - "Ти си глупак" , а на третия не се обръщало никакво внимание. През първата седмица нямало никаква промяна в нито един от бурканите. В края на експеримента обаче резултатът бил много изненадващ.
В първия буркан ориз, на който се говорило с положителна енергия и топли чувства, оризът бил все така бял,кристално ясно се виждал през прозрачния буркан и ухаел свежо. Вторият буркан с ориз, на който се говорило с ярост и гневни чувства, оризът почернял, миришел ужасно и почти не се забелязвали останали бели зрънца. Третият буркан с ориз, който бил всеки ден пренебрегван и избягван започнал да хваща плесен, усещал се силен мирис на мухал.
Този експеримент води изследователите до извод, че най-голяма вреда носят лошите емоции и чувства, които предаваме, особено ако са насочени към децата .