Правила за приготвяне на паста

familex_news

✔️ Налейте достатъчно вода в голяма тенджера и включете на висока температура.

✔️ Когато водата заври, добавете пастата, щипка сол и намалете огъня, но така че мехурчетата във врящата вода да станат по-малки, а водата да продължава да ври.

✔️ Не варете никога пастата под капак, тъй като водата бързо ще прелее. Просто оставете дървената си лъжица в тенджерата и от време на време разбърквайте.

✔️ Никога не слагайте пастата в съд с некипяща вода. Това само ще наруши консистенцията на пастата и ще я направи по-невзрачен нейния вкус.

✔️ Не е добра идея да варите два различни вида пасти заедно, освен ако те не са подобни по размер и форма, и да предполагат приблизително еднакво време на готвене.

✔️ Тествайте готовността на пастата чрез разчупване с пръсти. Ако забележите бяла линия в центъра, означава, че тя се нуждае от още малко време.

✔️ Когато пастата омекне, трябва да я изцедите. За целта отдръпнете от котлона и добавете 2 ч.ч по-хладка вода, за да спрете процеса на варене. Поръсете с няколко капки зехтин, за да не залепнат отделните детайли.

✔️ Веднага след това залейте пастата със сос. Пастата ще стане особено сочна и вкусна, ако я оставите да поври за няколко минути вътре в соса.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!