ТОП причини за здравословен ден!

familex_news

Всички сме склонни да си търсим оправдания, когато не сме постигнали онези цели, изискващи повече воля, труд и лишения. Спрете с оправданията като: от понеделник, от първо число на месеца, от Нова Година и т.н. Просто излезте навън на разходка или да потичате. Приберете се и хапнете нещо вкусно. Сега е сезонът на толкова много плодове! Здравословният начин на живот също е една от тези цели. Наднорменото тегло, с което много хора никога не се справят дългосрочно, вредните хранителни навици, липсата на движение…  всичко това ни пречи да се чувстваме във форма и се отразява на външния ни вид.

Доста са причините, които могат да ви накарат да започнете здравословният начин на живот, ето кои според нас са най-важни:

  • Ще имате по-високо самочувствие – ако спазвате определен хранителен режим и тренирате няколко пъти в седмицата, то няма как да не оформите тялото си и да изглеждате добре. А привлекателният ви външен вид със сигурност ще повиши вашето самочувствие и има защо!
  • По-малко стрес – когато човек поддържа физическата си активност и се храни балансирано, той е по-малко и по-рядко напрегнат и рядко се тревожи за нещо.
  • Ще бъдете по-концентрирани – хората, които спортуват и не лишават организма си от важни хранителни вещества, са по-концентрирани и запомнят повече информация.
  • Ще се радвате на по-дълъг живот – всеки един порок скъсява живота ни. При положение, че не пушите и пиете рядко (или изобщо не близвате), то вие ще живеете дълги години и ще се радвате на старините си, без да има нужда някой да ви отглежда като малко дете.
  • Ще намерите нови приятели – ако тичате в парка, ходите на фитнес/аеробика/плуване и т.н. имате по-голям шанс да се запознаете с нови хора, които ще споделят вашите интереси и начин на живот.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!