Козуначен пудинг с карамел

familex_recipe

Необходими продукти:

500 г козунак

400г Бяла кристална захар Фамилекс

60мл
 вода

4 яйца,

600 г прясно мляко,

300 г заквасена сметана или цедено кисело мляко,

100 г захар и

една ванилия

Начин на приготвяне:

за карамела:
1. В тиган сложете захарта и водата, бъркайте докато захарта се разтопи. Гответе на средна степен;Когато захарта започне да се карамелизира СПРЕТЕ да бъркате. Въртете тигана върху котлона докато е получите златисто-кафяв сироп;

за козуначения пудинг
1. Нарязвате козунака на филийки, намазвате всяка с малко масло и конфитюр и ги нареждате в огнеупорна тавичка.
2. После разбивате яйцата със 100 г захар и смесете с леко затоплените на котлон сметана и прясно мляко. 
3. Добавяте ванилията и заливате козунака. Заливате с карамел и нареждате втори ред козунак.
4. Повтаряте същите действия и слагате в предварително нагрята до 170 градуса фурна. Печете около 50 минути, оставяте да изстине и слагате в хладилник.
* при сервиране добавете топка сладолед 

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!