Печена тиква с паста

familex_recipe

Необходими продукти:
1 консерва лук запържен в зехтин ФАМИЛЕКС
1 тиква 
2 с.л. пресен градински чай
1 с. л. прясна мащерка
420 гр рикота
400 гр тиквено пюре
230 мл прясно мляко 
50 гр "Пармезан" за поръсване
1 с. л. кафява захар Мавриций ФАМИЛЕКС 
1 ч.л. канела
¼ ч.л. индийско орехче
сол и пипер на вкус
400 гр къси макарони ФАМИЛЕКС
50 гр моцарела

Начин на приготвяне:
1. Пригответе пастата според указанието на пакета
2. Отстранете капачето на тиквата и я почистете много добре от семките.
3.В нагорещен тиган изсипете съдържанието (190g) от консервата с лук. Добавете наситнените зелени подправки.Разбъркайте.
4.След това добавете рикотата и тиквеното пюре.Разбъркайте и добавете прясното мляко. Пак разбъркайте и добавете пармезана. Отново разбъркайте и добавете захарта,индийското орехче,канелата,солта и пипера.
5.В купа присипете готовата тиквена смес и добавете готовата паста.Разбъркайте добре докато продуктите се смесят добре.
6.С готовата смес напълнете тиквата поръсете отгоре с моцарелата и я затворете с капачето.Печете във предварително загрята на 220° фурна за около 15-20 мин. 
*При сервиране поръсете с Пармезан.
Запържен лук в консерва
Макарони къси ФАМИЛЕКС

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!