Пълнен патладждан с киноа и нахут

familex_recipe

                                                                  Необходими продукти:
 

1 бр. патладжан
3 с. л. зехтин
1 глава червен лук
1 бр. домат
1 с. л. доматено пюре Фамилекс
200 г  нахут Фамилекс
50 г киноа Фамилекс
1 връзка магданоз
¼ ч. л. къри
сол
черен пипер 

Дресинг:
½ ч. л. сладък червен пипер
½ ч. л. кимион
1 ч. л. мед Фамилекс
сокът на 1 лимон
2 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Покрийте тавичка с хартия за печене. Нарежете патладжана по дължина, половинките издълбайте като лодки. Печете патладжана 20 минути с разрязаната страна към хартията. След това обърнете лодките с дъното надолу.

Сварете киноата. Нахута отцедете от водата в кутията и също оставете настрана. В дълбок тиган с 3 с. л. зехтин задушете ситно нарязания червен лук и нарязаната вътрешност на патладжана. Прибавете подправките – къри, сол и черен пипер. Когато омекнат, прибавете нарязания на кубчета домат за 5-6 минути. Когато водата е почти извряла, добавете доматеното пюре и магданоза. Разбъркайте добре. Прибавете киноата и нахута, разбъркайте и посолете, ако е нужно. Накрая сложете и ситно нарязания, почистен от дръжките магданоз.

Със сместа напълнете лодките и печете за още 20-25 минути. Изчакайте да изстинат и сервирайте с дресинга.

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!