Ризото с тиква

familex_recipe

Необходими продукти:
200 гр Овесени ядки ФАМИЛЕКС
1 тиква цигулка
2 белтъка 
1 ч. л. сол 
1 ч. л. мащерка
сок от един нар
50-80 гр орехи
20 гр "Пармезан" за поръсване
1 с. л. пълномаслен маргарин 
1 кубче пилешки бульон 
1 ч.л. босилек
1 морков
1 глава лук 
300 гр ориз Арборио ФАМИЛЕКС

Начин на приготвяне:
1. Морковът, тиквата и лукът се нарязват на кубчета. Задушават се в тенджера с предварително загретия маргарин на тих огън за 10 минути и ако соковете се изпарят, се налива малко вода. 
2.След това се сипва оризът, налива се сокът от нар, добавя се 1-1,2 л гореща вода и се стрива кубчето бульон. Щом оризът поеме водата, се подправя с мащерка и босилек. 
3.Овесените ядки се сваряват и се отцеждат. Белтъците се разбиват на сняг, разбъркват се със смлените орехови ядки и се подправят с къри и сол. 
4.С лъжица в намаслена тава се оформят купчинки от сместа и се пекат 5-6 минути в предварително загрята на 200° фурна. 
*При сервиране поръсете ризотото с Пармезана
Ориз арборио ФАМИЛЕКС
Овесени ядки ФАМИЛЕКС

Разгледайте нашия КАТАЛОГ!