
Необходими продукти:
800 гр. Грах Аrеа
1 морков
1 лук
2 бр. Скилидки чесън
Магданоз
Червен пипер
Чубрица
2 бр. Дафинов лист
2-3 с. л. Брашно
Вода
Олио
Сол
1 зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
1. Нарязваме на ситно лука, моркова и чесъна и ги запържваме в малко олио в тенджерата, в която ще готвим.
2. Наливаме вода и добавяме граха.
3. Сипваме подправките, а в отделна купичка разтваряме брашното във вода, докато се получи гъста каша.
4. При брашното добавяме от водата на граха, за да го загреем и изравним температурата. По този начин предотвратяваме брашното да стане на бучки. Добавяме го при граха и оставяме да сгъсти яхнията.
5. Накрая сипваме ситно нарязан пресен магданоз.